גיוס (בלי באגים) למשרות טכנולוגיות

אמרה ידועה בעולם הספנות גורסת כי "בשביל שעה בים, צריך שעה בים". מה זה אומר? שאין תחליף לניסיון ואין קיצורי דרך. ואיך זה קשור? בתהליכי גיוס בכלל ובגיוס למשרות טכנולוגיות בפרט, צוותי ה-HR מתמודדים עם אתגרים רבים שנובעים לרוב מהיעדר רקע טכני וניסיון בפיתוח. אלה מקשים על זיהוי של ההתאמות הנדרשות בין המועמד לבין המשרה הטכנולוגית ועלולים לפגוע באפקטיביות של תהליכי הגיוס. הנה כמה דגשים מהמומחים של Experis שיאפשרו לכם לצלוח את האתגרים בתהליכי הגיוס (לפחות את חלקם).

הפרטים הקטנים משפיעים על התהליך הגדול

תיאור התפקיד הטכנולוגי אותו אתם מתכוונים לאייש הוא נקודת מגע אמצעית וראשונית של המועמד עם הארגון. לתיאור משרה מפורט ומדויק יש חשיבות רבה, ובכוחו להוות סנן ראשוני שיחסוך לכם הרבה זמן וכסף בתהליכי המיון והגיוס.

משרות טכנולוגיות מצריכות פירוט שידגיש את הצרכים של הארגון בהיבטים הטכנולוגיים ויעורר סקרנות אצל המועמד על ידי תיאור האתגרים הטכנולוגיים בארגון. כאשר המגייס נעדר הידע הטכני כדי לכתוב תיאור מדויק ומושך, התהליך מתארך והארגון עלול לאבד מועמדים מצוינים. תיאור כללי, ניסוח מעורפל או שילוב מוזר בין שפות תכנות וטכנולוגיות יאריך את התהליך ויפגום באיכותו.

גם הריאיון הראשוני, המפגש הבלתי אמצעי הראשון של המועמד עם המגייסת, משליך על האופן בו הוא יתפוס את הארגון בהמשך הדרך. כבר בשלב זה יכולות לעלות שאלות מצד המרואיין, לעתים כאלה הנוגעות לתחומים הטכניים, ומטבע הדברים תשובות כלליות או לא נכונות עלולות להוציא את הרוח משורות הקוד, והארגון יאבד מועמד איכותי.

מחקרים קשורים


עידן הסגלתנות 2024

בינה מלאכותית, ארגון מחדש של שרשראות אספקה, טרנספורמציה ירוקה, גלו אילו שינויים חווה עולם התעסוקה וכיצד הם משפיעים על חברות ואנשי מקצוע. יכולת ההסתגלות, שהפכה לאחד הנכסים היקרים ביותר עבור חברות...

להמשך קריאה